Kinderen

Een kind, jongere reageert op zijn eigen manier. Het is niet gemakkelijk om je kind verdrietig te zien en het liefst van al wil je het hiervoor beschermen. Kinderen jonger dan 6 jaar gaan hierbij anders omgaan dan 6-12 jarigen en jongeren nogmaals anders.

 

We kunnen wel zeggen dat elk kind rouwt, op een eigen, unieke manier. Vele emoties zullen naar voren komen, zoals verdriet, boosheid en angst. Maar ook positieve gevoelens kunnen naar voor komen zoals opluchting.

Belangrijk is om te weten i.v.m. het rouwproces dat momenten van verdriet afgewisseld kunnen worden met intense, blije momenten, momenten waarvan je kan genieten van normale dingen. Het is een actief proces, die veel energie vraagt.  

Kinderen zien we vaak ook opnieuw rouwen. Door een verdere, sociale-emotionele ontwikkeling, krijgt het verlies dan een andere betekenis.

 

Je kind zal veel gevoelens hebben, maar het ervan uiten is niet altijd even gemakkelijk. Hierbij kan ik in de afslag helpen om woorden te geven aan jouw gevoelens, en wil ik graag extra ondersteuning geven op maat en ritme van uw kind of jongere.